חדר ארונות בתוך חדר גדול אם חייב מזוזה

האם חדר ארונות קטן [1.5 מטר על 1.80 מטר] שנמצא בתוך חדר גדול אם חייב במזוזה.

תודה רבה

יחזקאל ד.

תשובה:
יש לקבוע מזוזה בלא ברכה.
מקורות:
בחי' רעק"א (שו"ע יו"ד סי' רפז סי"ג) כתב שחדר לפנים מחדר והחדר הפנימי קטן מדע"ד חייב במזוזה, וכן דעת הבית מאיר והמנחת פתים (שם), וכן הובא בכמה מהפוסקים, אולם בחדרי דעה (שם), וכ"כ בשו"ת מהר"מ שיק סי' רפז וכ"כ בשו"ת חקרי לב ח"ג מיו"ד סי' קכט וכ"כ המקדש מעט (סי' רפו ס"ק טל) וכ"כ גדולי הקדש סי' רפט אות ט ודחה דברי הגרעק"א ע"ש בדבריהם ואף הגרי"ח זוננפלד זצ"ל בשו"ת שלמת חיים חיו"ד סי' קה שנשאל ע"ד הגרעק"א הנ"ל כתב דמדלא הזהירו
הראשונים והפוסקים על כיוצא בזה נראה שפטורין מן הדין והנח להם לישראל ועוד כתב סי' קט שאפשר שהגרעק"א מיירי שיש כניסה לחדר הקטן מרה"ר ע"ש וכן בשו"ת אג"מ (יו"ד סי' קפא) כתב על כך שדין זה, צ"ע ובאג"מ סיים שא"א לחייב במזוזה, וראה עוד בשו"ת יביע אומר (ח"ד יו"ד סי' כג) שהביא מעוד פוסקים שסברו שאינו חייב במזוזה.
ואמנם יש בזה עוד סיבה לחייב ע"פ ד' החמו"ד (הובא בפ"ת סי' רפו ס"ק יא) "בס' חמודי דניאל כ"י נראה דוקא בית דירה צריך דוקא שיהא ד"א על ד"א אבל בית שער ומרפסת וגינה אפי' לית בהו ד' על ד' חייבין ועוד נראה במי שיש לו בית גדול ויש לו חדרים קטנים להניח שם חפצים דחייבים במזוזה", אולם רבים מהפוסקים חלקו על דין זה, עי' שו"ת יבי"א (שם).
ועל כן יש לקבוע אך אין לעשות ברכה משום שהוא מחל' הפוסקים.