ברכת הגומל לאחר שמונה חדשים

אישה שנולד לה בן ולא עשתה ברכת הגומל מיד,האים היא עוד יכולה לברך גומל אחרה שמונה חודשים או לא?
תשובה:
רשאית לומר הגומל.
מקורות:
עי' שו"ע (ריט ס"ו) שלכתחילה יש לומר הגומל תוך ג' ימים שיצא מהסכנה [ובחולה ממתי שחזר לבריאותו, משנ"ב ס"ק יט], ובדיעבד אם איחר יש לו תשלומים כל זמן שירצה, ולא חילק מתי שיאמר ובטעם הדבר כתב בספר ברכת הבית (שער כז ס"ק יט) שכל ימיו עליו להודות לה' על הצלתו, וכעין זה כתב הכף החיים (ס"ק לז) בשם הצדה לדרך שכיון שברכה זו נתקנה כנגד קרבן תודה וקרבן תודה צריך להביא גם אחרי הרבה זמן.
ואמנם בערוך השולחן (סי' ריט ס"ז) כתב שאם הפליג זמן רב עד שנשתכח הדבר ממנו אין לו לברך, ועפ"ז כתב בשו"ת שבט הקהתי (ח"א סי' ק) שאם עברה שנה מאז שארע הדבר שצריך לברך בגללו הגומל שלא יברך, אך נראה שאף לפי דבריו אינו אלא בדבר שהיה סכנה בלבד וחלפה הסכנה, אבל לידה שהתינוק קיים ודאי שלא עבר מליבו השמחה שהלידה עברה בשלום, וכדבריו כבר מבואר גם בספר שלחן הטהור (סי' ריט) אך באמת מדברי האחרונים מוכח שלא כן, א' ממה שכתבו בטעם הדבר שהוא משום שכל ימיו צריך להודות וכן שהוא כנגד קרבן תודה ובזה אין חילוק אם עבר יום או עשר שנים שתמיד חייב, ב' עי' בברכת הבית (שם סעיף ז) שהביא מדבריהם שאם היה חבוש כמה פעמים וניצול יברך ברכה אחת על כולם, וכן אם היה חבוש וניצול וחולה ונתרפא וירד בים ולא בירך בנתיים מברך ברכה אחת לכולם ושדעת כמה מהפוסקים שיברך כמה פעמים [אך בזה הכרעת הפוסקים שלא כן] ומבואר שאפילו שעבר זמן רב ממש צריך לברך, וכן מוכח מדברי השו"ת ציץ אליעזר (ח"ז סי' כג).
היוצא שבודאי שבתוך שמונה חדשים ואף יותר מכך, יכולים לברך ברכת הגומל.