אכל ויצא מביתו בלי לברך וחוזר אם צריך לברך על המשך הסעודה

מי שאוכל בבית ויוצא לכמה דקות בלי לברך ברכה אחרונה, האם הוא צריך לברך עוד ברכה אם הוא רוצה לאכול?

תשובה:

אם אכל לפחות כזית פת, או מיני מזונות, או מיני פירות שמברכים עליהם ברכה מעין שלש [ענבים, תאנים, רימונים, זית, תמר], אין צריך לברך שוב פעם ברכה ראשונה, אם לא הסיח דעתו מהאכילה.

שאר מיני אוכלים צריך לברך שוב פעם אם רוצה לאכול, אפילו היה בדעתו לחזור ולאכול.

מיהו לכתחילה אין לעשות כן, כיון שיש דיעות שצריך לחזור ולברך גם על מה שכבר אכל וגם לפני מה שאוכל בכל ענין.

דין זה הוא בין לאשכנזים ובין לספרדים

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קעח ס"א-ס"ב, בן איש חי (שנה א' פרשת בהעלותך) כף החיים (סי' קעח סק"ה,ח,כג).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה אם הניח מקצת חברים מועיל גם למה שאינו פת הוא נדון גדול בפוסקים בסי' קעח ראה ט"ז שם ומשנה ברורה.