סכין פסחי שנמצא בין כלי חמץ הכשרתו

לכבוד הרב

מצאתי סכין של פסח בין הסכינים של חמץ אחר הפסח. אין ידית פלסטיק או עץ. האם אני מבשלו בסיר חמץ או בסיר של פסח?

תשובה:

יש לנקותו היטב, ולכתחילה יש להגעיל בסיר שלא רגילים לבשל בו חמץ, ומכל מקום אם הדבר קשה להוציא כעת סיר פסחי, יכולים להכשירו אף בכלי חמץ ויזהרו שלא לבשל חמץ בסיר ב24 שעות שלפני ההגעלה, וימלאוהו מים וירתיחו וישפכו את המים ושוב ימלאוהו מים, [העצה הטובה ביותר היא להגעיל בקומקום חשמלי אפילו של מטבח חמץ, כיון שהוא בדרך כלל לא סיר חמץ ממש ובזה אין כלל חשש].

מקורות: משנ"ב סי' תנב ס"ק טו