חנוכת הבית

הרב שלום.
אני אימי ואבי עברנו דירה לערך לפני כ-חצי שנה ומאז שעברנו אבי כמעט כול יום חש ברע
רציתי לשאול האם יש איזו שהיא בעיה עם דירה מ"ס 9\5..ועם יש איזו שהיא דרך לבדוק זאת
אודה לך עם תענה לי,

בכבוד עדי ח.

תשובה:

אין משמעות לדירה מס' 9 או מס' 5.

לעצם הענין שמעיק עליכם:

מקובלני מהגה"צ רבי ישראל א. וינטרויב זצוק"ל [הלך לעולמו ערב פסח שנה זו], שכדאי לערוך "חנוכת הבית" כשנכנסים לדירה, וזה עוזר גם לענינים אלו,

לעשות כפי הסדר שמופיע בחנוכת הבית שבסידורים הספרדיים, והוא מאת הרב חיד"א זיע"א.