ביטול על ידי צוואה תנאים והוראות של קרן למבוטחים שנכתב שנים קודם

האם צוואה מבטלת תנאים והוראות של TRUST (סוג של קרן בו המוטבים הם אנשים שונים [גם היורשים יכולים להיות מוטבים]) שנכתב שנים רבות קודם לכן?

תשובה:

צוואה שנעשית על פי כללי ההלכה, [ורוב הצוואות אינם נעשות כן, שטר צואה כדין ניתן לבקש באתרנו כאן], יכולה לבטל תנאים והוראות שנעשו קודם לכן, כיון שאין זה קנין שנעשה אלא הוראה לביצוע, ואדם יכול לבטל את הוראותיו אם לא הקנה את החלקים של הממון בפועל, וביטוח אינו ממון שאפשר להקנותו, והכלל הוא שאדם יכול לבטל כל שליחות או הוראה בעל פה או בכתב שנתן.

[עיין שו"ע אהע"ז סי' קמא]