תשלום חוב על נזק על ידי תשלום לאדם שהוא חייב לו

אני חייב לאדם כסף מנזק שעשיתי לו. אותו אדם חייב כסף לוועד הבית ולא משלם. האם אני יכול להעביר את הכסף לוועד.

תשובה:

הנך רשאי לשלם את הכסף לקופת הוועד, אם החוב של הדייר לוועד הוא חוב ודאי.

מקורות:

לפי דעת הש"ך בחושן משפט סי' פו סק"ה יש דין 'שעבודא דר' נתן' אף אם יש לבעל חוב האמצעי נכסים, אם כן הנך חייב באמת ישירות לקופת הוועד (אלא שלא ניתן לגבות ממך בבית דין).

ואפילו לדעת השו"ע שם שאין דין 'שעבודא דר' נתן' כשיש לאמצעי נכסים, ואם כן אינך חייב לשלם לקופת הוועד, מכל מקום אם תשלם מרצונך לקופת הוועד, תפטר מחוב הנזק, כן כתב הרמ"א בחושן משפט סי' קכח סעיף א ובש"ך שם סק"ח.