תביעת בנק בבית משפט או בעיתונות

איזה בנק פרסם איזו שהיא הטבה, והוא לא עומד בזה, וכל פעם אומרים שהם מסדרים את זה והם לא סדרו את זה .

באיזה מקרה מותר לפנות לקו טלפון של תלונות ו/או לקו החם וכדומה והאם אפשר אפילו לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות

או לאיים עליהם שאני יפנה לבית משפט האם באיום יש גם איסור

תודה רבה

תשובה:

לגבי בנק אין איסור לפנות לבית משפט, אולם יש סוברים שלכתחילה עדיף להקדים ולתבוע בבית דין, ואין חיוב להחמיר על כך, שהבנק (ככל חברה גדולה) ודאי לא יבואו לבית דין, ובפרט שבית דין צריך לפסוק כמו בית משפט, מאחר שכך הותנה בהסכם.

לכתוב בקו החם וכדומה מותר רק אם הבנק עושה עוול זה גם נגד שאר הלקוחות והמטרה היא להצילם מהפסד, ובכל מקרה עדיף לתבוע בבית משפט מאשר להתלונן.