בן לאם מעדות המזרח אם רשאי לנהוג כמנהגה

שלום רב

כאשר ילד, שהוא בן להורים מעדות שונות(חצי ספרדי חצי אשכנזי), והאמא יותר מסורתית מהאבא, והילד חונך לפי מסורת אימו ומשפחתה ומנהגיה של העדה שלה, האם הילד יכול לנהוג ולהתפלל לפי מנהגי אימו והנוסח שלה ושל עדתה?

תשובה:

כפי הנשמע מהשאלה ההורים אינם שומרים תורה ומצוות, אלא רק דברים סמליים, ואם כן אין על הנהגותיהם כלל דין הנהגה, ורשאי הילד לנהוג כפי שהוא רוצה אם כאשכנזי ואם כספרדי.