הוספת כביסה במועד כשצריך לכבס וכיבוס כתם

לכבוד הרב שליט"א
אני הוצרכתי לכבס עבור ילד קטן שחולצתו הוכתמה באופן שאם לא נכבס מיד ישאר הכתם, רציתי לשאול האם כבר מותר לי להוסיף לאותה מכונה בכדים שאצטרך בהמשך החד, או שעלי להמתין עד שאצטרך בפועל ןאז אכבס.
תודה מראש ומועדים לשמחה

תשובה:

אם אפשר לכבס רק את הכתם ולא את כל הבגד, עדיף בכך, ואף גדול שנכתם בגדו מותר להוריד את הכתם במועד, שלא אסרו אלא כיבוס כל הבגד, אולם אם מכבס את כל הבגד [בילדים קטנים שהותר לכבס רק להם] אין להוסיף בגדים שאינם נצרכים למועד, או שלא הותר לכבסם במועד, אף אם מכבסים בגדים אחרים, ורק מה שהותר לכבס מותר לכבס ותו לא.

שו"ע סי' תקלד, שו"ת אג"מ או"ח ח"ה סי' לו אות א