אוכל לתוכים בפסח

יש לי תוכים האם אפשר להאכיל אותם בתערובת הרגילה שלהם, ואם לא מה אפשר לעשות?

תודה רבה על האתר הנפלא

תשובה:

תערובת המאכל המצויה לתוכים מכילה חמץ, ולכן אסור להאכיל את התוכים בתערובת זו, אפשר להשיג "דוחן" שהוא קטניות, ולהאכיל בזה את התוכים. אף האשכנזים שאינם אוכלים קטניות רשאים להאכיל בהם בעלי חיים, אולם צריך להזהר להרחיק את הדוחן משאר הכלים ולאחסן את זה בכלי מיוחד ושלא יעלה על השולחן שאוכלים עליו מאכלי פסח, ומותר לתת להם את הקטניות הנ"ל גם כשהם שרויים במים.

מקורות:

שו"ת זכר יהוסף (לר"י שטרן, סי' קנח), שו"ת שארית יעקב (לר"י כהנא, עמ' 192 טור א), ארחות חיים (ספינקא, או"ח סי' תמח ס"ק כב), מעדני שמואל (על קיצור שו"ע סי' קיז ס"ק מד) בשם הא"א מבוטשאטש, וראה משנה ברורה סי' תנג ס"ק יב שכתב שמותר להנות מקטניות בפסח, ולהאכיל לבהמה בכלל הנאה היא.