מעשר כספים לאביו ושיעור נתינת קמחא דפסחא

כבוד הרב שלום.
יש לי שני שאלות.
א. האם ראוי להביא את כל כספי המעשר לאדם אחד [אני למשל נוהג להעביר להורים שלי שהם בחובות גדולים] או שכדאי לפזר לכמה מקומות.
ב.רציתי לברר האם יש חיוב לתת קימחא דפסחא ואם כן, מהו השיעור שצריך.
תודה רבה

תשובה:

א. מותר לתת את הצדקה שלו לאדם אחד, וקרוביו העניים קודמים לכל העניים, ואמנם אם הנך משתכר יפה ויכול לפרנס אותם גם בלי צדקה עדיף לתת להם שלא לשם צדקה [ובחז"ל אמרו מארה תבא על אדם שמפרנס את אביו ואמו ממעות צדקה, אך זה דווקא באדם שהוא בעל נכסים מרובים ובעל יכולת כלכלית רחבה].

ב. מנהג קמחא דפסחא הוא מנהג קבוע שנהגו בו עם ישראל ולכן יש חיוב לתת קמחא דפסחא, אך כמה לתת לא מבואר בפוסקים סכום הנתינה, וכתבו רק שכל אחד יעריך כמה יכול לתת לפי ממונו, ולכן מן הראוי לתת נתינה יפה שיהיה לעניים.

מקורות:

א. שו"ע יו"ד סי' רמ ס"ג, וסי' רנא ס"ג וס"ה, אהבת חסד (פי"ח).

ב. שו"ע או"ח סי' תכט, ומשנה ברורה סק"ו.