הגעלת כלי זכוכית לחוזר בתשובה

אני עוסק בקירוב רחוקים, ואני עוזר לחוזר בתשובה להכשיר את ביתו שיהיה כשר, רציתי לשאול מה לעשות עם כל הצלחות והכוסות מזכוכית שהשתמשו בהם בבשר וחלב, האם יש אפשרות להכשיר אותם ע"י המדיח כלים כמה פעמים, וכמו"כ האם יש אפשרות בדיעבד להשתמש לפסח ע"י שטיפה במדיח.
תודה לבית ההוראה

תשובה:

אם אותו בעל תשובה הינו מעדות המזרח, אין כל מניעה בהשתמשות בכלי זכוכית אפילו שנשתמשו בהם פעמים חלב ופעמים בשר, ולכתחילה במקום האפשר יגעילום.

בני אשכנז מחמירים שכלי זכוכית לא מועילה בהם הגעלה, אולם במקום הפסד מרובה, יש להקל בכלים שהשתמשו בהם בעיקר בכלי שני כגון כוסות וצלחות וכיוצא בזה [אך סירים לכתחילה יש לקנות חדשים, בפרט יש להקל בזה באופן שהשתמשו בהם לבשר וחלב, אך לפסח יש להחמיר יותר, אך בשעת הדחק והפסד גדול יש להקל גם בזה להקל על ידי הגעלה בכלי ראשון.

מקורות: שו"ע או"ח סי' תנא סעיף כו, משנ"ב שם ס"ק קנו, יד יהודה (סי' סט ס"ק קיז) הלכתא מבי דינא (קובץ פסח ניסן תשסו עמ' קצח ואילך), וראה בזה בהלכות הכשרת המטבח לפסח כאן באתר.