ציצית אם חייבת בגניזה

שאלה:

האם ציצית קרועה חייבת גניזה?

תשובה:

מעיקר הדין בגד הציצית או הטלית וכן פתילי הציצית אינם חייבים בגניזה, ולכתחילה אין לזורקם בידים לאשפה, אולם אם ממילא נפסדו ונזרקו לאשפה אין בכך כל חשש.

והמחמיר לגונזם תבא עליו ברכה. ואף את בגד הציצית יש להחמיר לכתחילה ולגונזו, ובפרט את הטלית גדול שמשתמשים בו רק לתפילה,

ומותר ואף ראוי לעשות בציציות  מצוה אחרת, כגון לעשות מהם סימניה לספר קודש, [אך אסור לשימם בספר בתור גניזה].

מקורות: שו"ע או"ח סי' כא, ובמור וקציעה (סק"ח) ובמשנה ברורה שם, ובית ברוך (על חיי אדם) כלל יא ס"ק רנח, שו"ת שבט הקהתי (ח"ד סי' י) וגנזי הקודש (פי"ז הערה כב).