מעשר כספים לעצמאי

שאלה:

אני אדריכלית ועובדת לא לפי משכורת קבועה, יש חדשים שההוצאות רבות וההכנסות קטנות ויש חדשים שלהיפך, כיצד עלי לחשב מעשרות כספים.

תשובה:

כל חצי שנה או שנה יש לערוך מאזן של הוצאות מול הכנסות, ולתת את המעשרות, עצה טובה לשם כך הוא להפריש כל חודש סכום מסוים לצדקה, ולתתו לצדקה, ולאחר חצי שנה לערוך מאזן, ואם חסר מהסכום של המעשר להוסיף ואם היה יותר מעשירית מהרווח להכניס לפנקס כיתרה לחצי השנה הבאה, וטוב להתנות בתחילה שמה שנותנים לצדקה הוא על חשבון מעשר כספים גם של רווחים עתידיים.

מקורות:

אהבת חסד (פי"ח ס"ב).