השתתפות אבל בשמחת שבע ברכות

שאלה:

האם יש להקל למי שהוא סב החתן להשתתף בשמחת שבע ברכות שעושים לנכדו והסבא הוא בתוך שלשים לפטירת אחיו

תשובה:

קשה להקל בזה, כיון שאבל אסור להשתתף בשמחת שבע ברכות, ומה שכתבו האחרונים להקל (עי' יו"ד סי' שצא באה"ט סק"ג) הוא דווקא באופן שמשמש את בני הסעודה ואוכל לבדו, או שבתחילת הסעודה ישמש את בני הסעודה ואח"כ יכול לשבת בשמחה, אך בסב זקן קשה לומר שיוכל לעשות כן וצריך להודיע לו שרק באופן כזה יש מקום להקל ולא זולת כן.