האם מותר לקנות רכב בשלושת השבועות

האם מותר לקנות רכב חדש בשלשת השבועות?

תשובה:

בשלשת השבועות אין קונים דברים שמברכים עליהם שהחיינו. ולכן אין לקנות רכב שמברכים עליו ברכת שהחיינו. אך אם נצרך לזה לצורך פרנסה מותר.
ובעל משפחה שקונה רכב לצורך בני משפחתו, והדין הוא שאינו מברך שהחיינו אלא ברכת הטוב והמטיב. מותר לו לקנות רכב בבין המצרים (עד ר"ח אב).
בכל מקרה מותר להזמין רכב אם יביאו לו את זה לאחר תשעה באב.
ובמקרה והדבר נחוץ לו מאד, כגון שאין לו רכב עתה לשימוש, ויצטרך לשכור רכב במקום זה מותר לקנות.

מקורות:

שו"ע תקנא סעי' יז ושו"ת אגרות משה או"ח ח"ג סי' פ. וכשהדבר נחוץ [עי' שו"ע סי' תקנא סי"ז שאם לא יהיה לו את הפרי חדש לאחר שלשת השבועות שמותר לקנות ולברך, והוא הדין בנדון דידן.