מזוזה במרפסת שעדיין לא עשו לה מעקה

שאלה:

הוספתי מרפסת בבית ועדיין לא נגמר עשית המעקה האם פתח זה שיוצאים למרפסת חייב במזוזה

תשובה:

מאחר ומרפסת שעדיין אין בה מעקה אסור להשאירה פתוחה כיון שזו סכנה, הרי היא פטורה ממזוזה, וחייבים לסתום את הדלת שלא יצאו למרפסת, וכל שכן אם עדיין לא עשו מרפסת אלא רק פרצו פירצה כדי לעשות מרפסת הרי פתח זה פטור ממזוזה, וכמבואר בשו"ת מהרש"ם (ח"ב סיק רסה) ובשו"ת פתחא זוטא (ח"א יו"ד סי' סג).

ואם קבעו שם כבר מזוזה, לאחר שיעשו מעקה עדיף להוריד את המזוזה ולקובעה שוב שלא יהיה חסרון של תעשה ולא מן העשוי, וכמבואר בכעי"ז בפוסקים לגבי מי שהניח מזוזה על גבי מזוזת הפתח קודם הנחת הדלת.