להניח תפילין על גבי פאה נכרית

שאלה:

מי שנשרו שערות ראשו, והולך כל היום עם פאה נכרית האם יכול להניח תפילין על גבי הפאה.

תשובה:

אין יוצאים ידי חובה אם מניחים תפילין על פאה נכרית, וכפי שהביא המשנ"ב (סי' כז), אך אם מתבייש מאד להוריד את הפאה בבית הכנסת ולשבת עד סוף התפילה בראש מקורח, ובפרט כששאר בני אדם אינם יודעים בו שאין לו שערות והולך בפאה נכרית, במקרה זה יניח את תפילין בביתו, ויקרא בהם קריאת שמע ויתפלל, וילך לחזרת הש"ץ לבית הכנסת ואז יכול להניח תפילין על גבי הפאה נכרית, אך אם שאר בני אדם יודעים שיש לו פאה נכרית אין להניח את התפילין על גבי הפאה, משום מראית העין, וכעין המבואר בפוסקים (שם) לגבי מי שצריך להניח את התפילין על גבי בגד מחמת קור, ויוריד את הפאה ויניח תפילין על גבי ראשו.