הנחת תפילין בתשעה באב סמוך לשקיעה

שאלה:

במקום שמתפללים מנחה בתשעה באב קרוב לשקיעת החמה ונהגו להניח תפילין במנחה מה עליהם לעשות עם הנחת תפילין

תשובה:

עליהם להקפיד לגמור תפילתם קודם שקיעת החמה, ואם שקעה עליהם חמה באמצע חזרת הש"ץ יחלצו מיד את התפילין (גם באמצע חזרת הש"ץ), אולם אפשר להשאירם עד אחר אמירת קדושה, וכפי שנהג מהרי"ל, אך על פי הקבלה יש להיזהר מאד שלא להיות עם תפילין לאחר שקיעת החמה וכמ"ש הכף החיים (או"ח סי' ל), והגם שיש מקילים להשאירם עליו עד צאת הכוכבים.

בכל מקרה אם שקעה החמה באמצע תפילת שמונה עשרה של לחש אסור לחולצם וימתין עד סוף התפילה, שאסור להפסיק כלל באמצע תפילת העמידה.