אונאה בחפצים של יודאיקה

שאלה:

אדם שבא לסוחר עתיקות ושאלו על חפץ שלו כמה שווה האם הסוחר צריך להודיע כמה שאפשר לקבל עליו או שיכול לומר לו סכום ואם ירצה יתן לו בכך.

תשובה:

דבר פשוט הוא שחייבים להודיע לו את שוויו, אפילו אם בגלל זה לא יוכל להרוויח הרבה, אלא שיכול לומר לו שעל השירות של לומר את השווי לוקח סכום מסוים וצריך ליתן לו את הסכום, אבל אסור להפחית את הסכום שיכולים לקבל בשוק, והרי זה בכלל אונאת גניבת דעת עי' פתחי חושן (גניבה פ"י ס"ק כה).