בר מצוה בשילוב שמחת הכנסת ספר תורה

זכינו בבית הכנסת לסיים כתיבת ספר תורה ובנו של אחד הנדבנים נעשה באותה תקופה בר מצוה האם אפשר לעשות שמחת בר מצוה יחד עם סעודת לשמחת הכנסת ספר תורה.

תשובה:

מותר לעשות סעודה אחת לשניהם, ובלבד שיכינו מאכל מיוחד לצורך שמחת הבר מצוה ומאכל נוסף מיוחד לשם סעודת שמחת הכנסת ספר תורה, ואע"פ ששניהם זה שמחה של מצוה והלכה היא שאין מערבין שמחה בשמחה, מכל מקום אם מייחדים דבר מיוחד לכל שמחה אין בכך משום אין מערבין שמחה בשמחה.

מקורות:

שו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' כג).