ברכת אשר יצר עם קטטר

מי שמחובר לצינור שמוציא מגופו את המי רגלים ["קטטר"] מתי מברך אשר יצר.

תשובה:

אם נוטף ממנו כל הזמן בתמידות, יברך בבוקר כשקם יחד עם נטילת ידים כיון שמאז נחשב הפסק והיסח הדעת, אולם בדרך כלל יש זמנים קצובים שנוטף ואז מברך כל פעם שמרגיש שיוצא, ומעיקר הדין אין צריך ליטול ידים, ועל כן אם קשה לו יברך מיד כשמרגיש, ומותר לברך כל התפילות והברכות אם השקית שבה מתאסף המי רגלים מכוסים, וכן נהגו.