חידוד פתילה של תרופה לתינוקות בשבת

שאלה:

האם מותר לחדד פתילה שעשויה לרפואה עבור תינוקות כדי שאוכל להכניסה בקלות.

תשובה:

כיון שהפתילה עשויה מגליצרין, יש מקום להקל לחותכה שתהיה מחודדת, ואין בכך משום איסור מתקן מנא בשבת.

מקורות:

כתב המ"ב (סוף סימן שכ"ח ס"ק קנ"ב) בשם החיי אדם שמותר לעשות צורה של פתילה לחתיכת לפת, כיון שהוא מאכל בהמה אין בזה משום תקון כלי. וא"כ אף אנו נאמר שהפתילה של היום עיקרו עשויה מגליצרין, שהוא מין שומן, ודומה למאכל שהרי גם ניתן לאכול גליצרין. ועוד שהוא נבלע תוך הגוף, א"כ לא שייך לקרוא לזה כלי, אלא הוא בגדר של מאכל ומותר לעשות ממנו צורות.