חלונות בית הכנסת בצורת שתי וערב

אנו עוסקים כעת בבניית בית הכנסת בקהילה, רצינו לדעת אם יש קפידא שלא לעשות את החלונות באופן שנראה כשתי וערב, כלומר משבצות משבצות, כי שמענו שיש המקפידים בזה.

תשובה:

המנהג שלא להתייחס לצורת ריבועים כשתי וערב, ולכן פשוט שאי"ז מעכב בדיעבד, אך אם אפשר בקל שלא להגיע למצב של שתי וערב עדיף.

מקורות:

בשו"ת שואל ומשיב (קמא ח"ג סי' ע"ד) כתב שיש להקפיד בזה, ונראה שכוונתו רק לענין בית הכנסת, אמנם מאידך בשו"ת בר ליואי (יו"ד כב) האריך לדחותו וכתב 'דבר זה מביא לידי גיחוך, כי מעולם לא עלה על דעת ישראלי לחשוב שטות כזה, ופוק חזי מה עמא דבר, שכן הוא בכל ערי ישראל', ולכן ודאי שאי"ז מעכב בדיעבד, אך אם אפשר בקל לצאת ידי שניהם, עדיף טפי.