היתר של בעלה בעיר לענין ייחוד עם אשה נכריה

האם יש היתר של בעלה בעיר כשמדובר בייחוד עם אישה נכריה.

תשובה:

לכאורה ההיתר של בעלה בעיר מציל מאיסור יחוד הוא חידוש באשה יהודיה וגם רק באשה כשרה, אבל כל שהיא נכריה או פרוצה היא לא מפחדת שבעלה בעיר. וכן מפורש בגמ' ששנים גברים מותר להתיחד עם אשה רק בזמן שהם כשרים, ואם כן מוכח שכאשר אנו עוסקים באנשים פרוצים לא שייך שיזהרו. וכן הדין כאן שאנו עוסקים באשה פרוצה או נכריה, לא שייך לומר שתזהר אם בעלה בעיר.

וכן מבואר בדבר הלכה מהדו"ק סי' ז' הערה כ"א בשם צור יעקב שאסור היחוד עם נכריה שבעלה בעיר משום שאינו משמרה לזנות שלא בפניו. ואף שכאן הבעל הוא יהודי, אבל כיון שהוא פרוץ דינו כמו נכרי שאינו משמר את אשתו לזנות שלא בפניו.