נטילת ידים אחרי מקוה

האם יש חיוב ליטול ידים כשיוצא מהמקוה, כדין היוצא מבית המרחץ, או לא?

תשובה:

הנה הפוסקים האריכו לדון בזה, האם שייך במקואות של ימינו דיני בית המרחץ, דנפיש זוהמיה וכו', או שאין זה שייך כיון שהמקואות בנויות באופן אחר ממה שהיה פעם (שאין חימום המים במקום, ואין מזיעים שהם בדר"כ, ועוד), ולמעשה לכתחילה ודאי כיון שאין זה טירחא גדולה ראוי ליטול ידים ביציאתו משם, אך בדיעבד אי"ז מעכב לאמירת דברים שבקדושה וכדומה, אם אין לו מים מזומנים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ולפי מש"כ הרב שליט"א
    היה לכאורה נראה מובן בכהאי גוונא שאפשר להקל כדעת המג"א וליטול רק פעם אחת.ואמנם רואים בקהילות שלימות בעיקר חסידיות,שגם באופן זה נוהגים כהיכל הקודש ונוטלים ג' פעמים.