רבי עקיבא וקריאת שמע

שאלה:

כבוד הרב שלום. בסיפור המפורסם עם רבי עקיבא כאשר נתפס ועונה על ידי הרומאים תלמידיו אומרים לו רבנו עד כאן? ושאלתי היא מה המשמעות וההקשר של שאלתם במילה עד כאן האם הם מקננים על מצב העם או של רבם הסובל או שמא עד איכן יגיע למות על קידוש השם או שמא יש לשאלתם הסבר אחר.

תשובה:

שלום וברכה

הביאור הפשוט הוא שראו את רבם מקיים את קבלת עול מלכות שמים בשמחה, ושאלוהו לשמחה זו מה היא עושה, וכפי שהיה תמיד בדיון בין רבי עקיבא לחבריו כשהיו מהלכים על הר הבית והם בוכים והוא משחק, השיב להם כל ימי הייתי מצטער מתי יבוא פסוק זה לידי ואקיימנו, כלומר אכן קבלת עול מלכות שמים במצב כזה אינו זמן של עצב אלא של שמחה גדולה.