יין נסך

שאלה:

יין כשר בתוך בקבוק עם שתיי חותמות השייך ליהודי והיהודי מכרו לגוי נוצרי והגוי מכרו ליהודי האם יש בזה בעיה או צד חומרא? מחשש ליין נסך..

תשובה:

יין שהיה בבעלות גוי הוא בכלל סתם יינם, גם אם הגוי לא נגע בו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. למעשה אכן בזה הקלו, ואסרו זאת רק מטעם אחר, שאם מוכרים שם גם יין נסך, בהכרח העודף הוא דמי יין נסך שאסור בהנאה, ראה תשובות והנהגות ח"ב סי' שצז.