לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הבעל מסרב לשמור טהרת המשפחה

שאלה:

האם במצב שאישה רוצה לשמור טהרת המשפחה,והבעל מסרב בכל תוקף בטענה שאין לו סבלנות לזה,יש אפשרות להתיר לאישה לספור מיד 7 נקיים בלי לחכות 5 ימים,שלפחות תשמור נידה דאוריתא?

תשובה:

שלום וברכה

אני אינני רואה אותנו כברי סמכות לוותר על משהו במצוות מחמת קושי זה או אחר, יש לחזק אותה שתעמוד כחומה בצורה לשמור את דיני נדה כפי שצריך בלי להכשל, ובעיקר לעודד מאוד שמירת הרחקות, כי חוסר שמירת הרחקות זה הגורם העיקרי לכל הכשלונות, ובעזרת ה' הוא יבין ויקבל ותבוא הברכה לביתם.