ברכה על פקאן מצופה שוקולד

שאלה:

שלום מה מברכים על פקאן שמצופה בשוקולד? תודה, תבורכו

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בשוקולד עבה ועיקר הכוונה עליו, ברכתו שהכל, והמהדר יברך בורא פרי העץ על משהו אחר ויפטור גם אותו.

מקורות:

אגרות משה ח"ג סי' לא, אור לציון ח"ב סי' יד. בשונה משקד מצופה סוכר שכתב המשנה ברורה בסי' רד ס"ק יא שהעיקר הוא השקד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרבנים שליט"א הרי גם על שוקולד עצמו נחלקו עם יברך בורא פרי העץ וגם ההכרעה והמנהג לברך שהכל זה רק בשוקולד שרובו סוכר וכו' ולא על כזה שיש בו יותר מ50% קקאו ומוצריו ועל פקאן ודאי מברך העץ ומי הכריח שהשוקלד עיקר כאן אדרבא יש לומר שהפקאן עיקר וניכר גם בצורתו וגם מבחינת הכמות רב יותר מהציפוי כל שכן עם נוגס בזה נראה בחתך הפקאן וגם טעמו מורגש טפי. יורו הרבנים ונעשתה הצמא את פסיקתו בהתאם למה שנתבאר

  2. למעשה המנהג לברך על שוקולד שהכל תמיד, נכון שיש שאלה גדולה מדוע זה כך, הרי דרכו להאכל מרוסק וכו', אבל למעשה לא שמענו למי שנוהג אחרת. מה שכתבנו שהעיקר השוקולד אינו דוקא בגלל שרובו כזה, אלא בגלל החשיבות, לא תמצא ילד שאוכל דבר כזה בשביל האגוז…