אדם שיש לו כסף ומוכר את עצמו לעבד

שאלה:

אחד שיש לו כסף ולכן אסור לו למכור את עצמו כעבד עברי, והלך ומכר את עצמו באיסור, האם חלה המכירה או שהוא אינו עבד עברי ? תודה !

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמוכר את עצמו חלה המכירה למרות שיש לו כסף, אלא שעובר באיסור של עבדי הם ולא עבדים לעבדים. ואין הבדל אם יש לו כסף או לא, אלא שהרגילות שאדם שאין לו כסף הוא מוכר את עצמו לעבד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג ברמ"א סעיף ג גבי האיסור להשכיר את עצמו יותר מג' שנים משום עבדי הם, ואפ"ה אם עבר ומכר את עצמו חלה המכירה. וכן בעבד שמוכר את עצמו חלה המכירה למרות שעובר באיסור.

הצטרף לדיון

תגובה 1