תזוזה תוך כדי תפילת עמידה ברכבת

שאלה:

שלום. כרגע התפללתי תפילת עמידה של מנחה ברכבת, ותחילה עשיתי זאת בעמידה, אך מחוסר מחשבה עמדתי במקום שאנשים עוברים בו. כשהתחילו לעבור אנשים הייתי חייבת לזוז תוך כדי העמידה כדי לפנות להם מקום והבנתי שזה לא צורה להתפלל ככה כשכל פעם אני זזה, והתיישבתי. האם תפילה כזו נחשבת? שבתחילתה לא הצלחתי כל כך להתרכז בגלל האנשים וזזתי כמה פעם? רק כשהתיישבתי התחלתי להתרכז.. האם עלי להתפלל שוב? או להגיד ערבית בנוסף? תודה

תשובה:

נכון הדבר שכאשר לא ניתן לעמוד באופן שמאפשר כוונה מתפללים בישיבה וטוב עשית שהתיישבת, אין צורך להתפלל שוב.

כמובן ההיתר להתפלל ברכבת הוא רק למי שיגיע לסוף הנסיעה אחרי השקיעה, אבל אם תספיקי לרדת מהרכבת לפני השקיעה אין להתפלל בנסיעה וודאי שלא בישיבה, אלא לאחר שיורדים מוצאים מקום ראוי לתפילה ושם מתפללים.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי שלא, אחרי שכבר יצאת ידי חובה אי אפשר להתפלל שוב, אבל אתה יכול וכך רצוי, לבוא לבית הכנסת ולענות קדיש וקדושה וכו'.