זוגיות

שאלה:

אני אם חד הורית יצאתי עם אביו הילד כ6 שנים ונפרדתי ממנו הוא מבולבל מאוד לא יציב מבחינה עבודה נשים וכו.. הוא מנסה להתחזק ומראה תמיד ענין וחוסר ענין קשה לי מאוד להתנתק מימנו ואני מתחזקת הוא מפחד להתחתן הייתי רוצה לעזור לו להתאזן אבל אין לי כלים אך אפשר לעזור לעצמי לו שהילד יגדל בריא שאני יתחתן אני כל הזמן חושבת עליו אני מאוד מחוברת אבל הפערים גדולים

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאת מתארת באמת לא פשוט, אבל כל עוד לא יציב יש בהחלט חשש שנישואין איתו לאו דוקא יועילו, לפעמים זה רק יכביד יותר. לאידך גיסא יש לזכור שכל קיום יחסים מחוץ למסגרת נישואין כדת משה וישראל הוא דבר שאסור לחלוטין, לכן עלייך להחליט, או מתחתנים ומקימים בית יהודי טהור עם שמירת טהרת משפחה וכל מה שצריך, או מתנתקים, כל קשר שסותר לתורה לא יועיל לא לכם ולא לילד. במקביל כמובן הילד צריך שני הורים טובים ומסורים, ובענין זה יש להקפיד על פגישות קבועות ויעילות שלו עם אביו. אולי כדאי לפנות לייעוץ זוגי מקצועי רבני, כדי לנתח את הדברים לעומק, במסגרת מצומצמת זו לא נוכל לעשות זאת.

בשורות טובות.