המשך לשאלת כתם על מושב האסלה

שאלה:

http://din.org.il/2020/02/19/כתם-על-מושב-האסלה/#comment-107311 בהמשך לשאלה זו. לפני שקיבלנו תשובתכם היתה בשירותים ואחרי הורדת מים היה באסלה צבע אדום בגודל כשקל.. האם זה מספיק לקבוע ולהתחיל ספירה, או שצריכה לעשות בדיקה בעד? וממתי מתחילה לספור. היה בסביבות 8 בערב.. יישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

הכתם הזה לכשלעצמו אינו מחייב להתחיל הליך של טהרה כי נמצא על דבר שאינו מקבל טומאה, רק שימו לב מה היה עוד, ואם לפי שיקול דעתכם אכן היה ריבוי דם במשך כמה ימים תתחילו הליך טהרה, אין צורך בבדיקת עד, רק שאם לא יהיה דם בבדיקת עד היא תטבול ללא ברכה. אבל שוב, לא אמרתי שצריך רק הסברתי את הרעיון מתי מתעלמים ממראה שאינו אסור ומתי יש לחשוש ולבדוק מה קורה.