כתם על מושב האסלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב אשתי היתה בשירותים וכשקמה ראתה שני כתמים בהירים (קשה לקבוע צבע) על מושב האסלה הבגד שלבשה רטוב מאוד אך הוא בצבע שחור האם צריכה לקנח את הרגליים באזור הישיבה/ או לנסות לראות על הגוף באופן אחר? האם כדאי שתבצע בדיקה? או ללבוש בגדים בצבע לבן/בהיר )היא כבר כ5 שנים לוקחת סרזט ולא היו הפסקות טומאה באמצע. בימים האחרונים היו כמה רטיבויות חשודות על בגדים בגווני אדום ואי אפשר לקבוע צבע) אם יש עוד שאלות נשמח לענות בהקדם

תשובה:

הכתם על האסלה יש לו דין של מחובר לקרקע שאינו מקבל טומאה, אבל הרצף שאתה מציין גורם לחשוב שיש כאן איזה מחזור לא סביר וודאי יש לבדוק מה, אין טעם לעצום עיניים… מה שאמרו שאין צורך להסתכל ומותר ללבוש בגד כהה, מדבר על כתמים אקראיים, אין הגיון שאשה תראה לחות בכמות מוגברת וחוזרת במשך כמה ימים ולא תסתכל… הרי נשים היום לא מרגישות ביציאת הדם, ובאופן הזה פסו מחזורי ווסת מן הארץ…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לפני קבלת התשובה מכם.
    ראתה אחרי הורדת מים- צבע אדום בגודל כשקל באסלה.
    האם יכולה לספור מרגע ראיה זו או שצריכה בדיקה לודא שאינה טהורה?
    (עבר הרבה זמן ואנו די צריכים לחזור שוב על ההלכות..)