התרת נדרים

שאלה:

לרב שליט"א שלום, אמרתי בעבר לילדיי שאני ב"ה לא יכנס יותר לאינטרנט (לא לשון נדר ולא שבועה כמובן, אלא סתם דיבור), 2 דקות בערך לאחר שאמרתי, אמרתי שזה בלי נדר,האם נחשב לנדר, אם אמרתי לאחר כמה דקות בלי נדר? צריך התרה? תודה.

תשובה:

כיון שאמרת בעזרת ה' זה לכאורה לא מתפרש כלשון של התחייבות, אבל באופן כללי חובה לדאוג שיהיה בבית אינטרנט מסונן כהלכה, כמו נטפרי וכדומה ולא משהו שאינו מסונן מספיק.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום וברכה לרב,

    אזי אם כך לשון של "אני בעז"ה מקבל עלי" או "בעז"ה אעשה כך" בלא להזכיר את המילה נדר, במטרה להתרחק ולא להכשל מחפצים מצבים ומעשים שיש בהם צד של איסור ושל היתר דוגמת האינטרנט הלא מסונן, זה למעשה לא נדר ולא מצריך התרת נדרים ?

  2. זה תלוי בנסיבות ואיך משתמע לאנשים, אבל מדבריך היה נשמע לי שהיה מובן שאין כאן נדר אלא סיפור דברים בעלמא.