הנהגה טובה בלא נדר

שאלה:

שלום וברכה, אדם שנוהג הנהגה טובה כגון לימוד איזה דבר הלכה לפני שהולך לישון בלילה, וכיון בליבו במפורש שעושה דבר זה בלי נדר וסומך על המודעה ערב ראש השנה כך שאף שעושה יותר משלש פעמים לא יהיה לזה חזקה. יום אחד סיפר לחבירו על הנהגה הזו האם אמירתו בפה נחשב קבלה? יש לציין שלא אמר בלשון עתיד, רק בהווה . תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא אמר זאת בלשון קבלה אלא באופן של סיפור דברים בעלמא, אין כאן נדר.