עירוי ממיחם רותח על בשר / בשר בכלי חלבי שאינו בן יומו

שאלה:

שלום וברכה. 1. מים רותחים שנשפכו מתוך מיחם רותח על סיר בשרי עם שיירי בשר. האם מחמת האדים שעלו אל תוך המיחם יש צורך להכשיר אותו? 2. מזון בשרי חם אך שהיד אינה סולדת ממנו, הושם לאחר הסעודדה, בקופסאות פלסטיק נקיות. יתכן שחלקן היו חלביות אך לא הושם בהם דבר חלבי בימים האחרונים. מה דין המאכלים? מה דין הכלים שאכלו בהם אח"כ את האוכל? אנחנו אשכנזים.

תשובה:

שלום וברכה

1. אם היו אלו מים בכמות גדולה כך שהאדים היו רבים וחמים באופן שהיד סולדת בהם יש צורך בהכשרה, אבל אם עד שחזרו למיחם כבר לא היו האדים חמים, יש להקל.

2. אם זה לא היה בחום שהיד סולדת בו – 45 מעלות הכל כשר. אם היו חמים יותר, האוכל כשר וכך גם הכלים שאכלו בהם אותו, אבל הקופסאות החלביות טעונות הכשרה.