מלוה מלכה

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לדעת האם במצות סעודת מלוה מלכה האוכל כזית פת שלא על השולחן כגוןעל הספה מקיים בזה את המצוה או שצריך לאוכלה דווקא על שולחנו. שכן כתוב בשו" ע לעולם יסדר אדם שולחנו אפילו אינו צריך אלא לכזית פת. או דלמא ישנם כאן שתי מצוות, דיהיה שולחנו ערוך ע" י מפה יפה וכדו'. ועוד מצוה לאכול כזית לחם ואין אחד מחייב את השני. תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שהמצוה היא בעצם האכילה וסידור השולחן הוא רק ענין של כבוד הסעודה ואינו מעכב.

ערב טוב.