משלוח מנות בפורים לאבל ביארצייט הראשון

שאלה:

שבוע טוב הייארצייט הראשון של אמי ע"ה הינו בפורים היום בו נפטרה לעניין משלוח מנות וקבלת משלוח מנות האם פורים עדיין נחשב לשנת האבל הראשונה או כשנה שנייה

תשובה:

שלום וברכה

אף שבשנה הראשונה מחמירים שדיני האבלות נוהגים גם ביום היארצייט, לענין משלוח מנות לא החמירו בכך, ואפשר לשלוח ולקבל משלוחי מנות.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' תרצו ס"ק יא, וראה לבושי שרד שם בביאור דבריו.