שבת שבע ברכות באמצע השלושים

שאלה:

אלמנה בתוך 30,האם יכולה להגיע לשבת לידידים קרובים שיש להם שבת 7 ברכות לבן שלהם? האם נקרא סעודת מרעים שאסור או כיון שהיא ידידה קרובה מאוד של המשפחה,כעין משפחה,יהיה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה הכלל הוא כך [הבעיה אגב חמורה מסעודת מרעים, מדובר בסעודת נישואין]: אם דרגת הקירבה היא כזו שכל כך ברור לכולם שהיא חייבת להיות שם, עד שהמנעותה מלבוא נחשבת אבלות בפרהסיא, אפשר לבוא, אבל ברמה של ידידים זה כלל לא מצוי, בקושי אצל אחים, ולכן לכאורה עליה להמנע מלבוא להשתתף בשמחה בשבת.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.