נדה לאחר הסרת שחלות

שאלה:

בס"ד אשתי טבלה באופן סדיר על פי ההלכה. עקב טיפולים במחלה ממנה החלימה ב"ה וכן הסרת שחלות פסק ממנה אורח הנשים . האם מותרת היא או לא ?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא טבלה אחר הפעם האחרונה שראתה דם, היא טהורה. אלא אם כן כמובן הסרת השחלות היתה דרך הכנסת מכשירים לרחם, שאז עצם הכנסתם מטמאת כדין אין פתיחת הקבר בלא דם, ולכן יש כן לבצע הליך טהרה שרק לאחריו היא תהיה טהורה כל עוד לא תראה שוב, ואני מבין ממך שהיא לא תראה.. אם היא תראה שוב מהרחם למרות שאין שחלות כמובן זה דם נדה.

רפואה שלמה ויום נעים.