לשבת שבעה על אב גוי

שאלה:

שלום וברכה נשאלתי עי חבר בן לאמא יהודייה ואבא נוצרי האם צריך הבן לשבת שבעה כשאבא שלו נפטר ? והאם יש לו בכלל שייכות וקשר לאביו הנוצרי ? אשמח לתשובה מפורטת

תשובה:

שלום וברכה

אין כמובן כל חיוב לשבת שבעה על האב הגוי, הוא לא מתייחס אחריו כלל, וגם מעולם לא חייבה תורה אבלות על גוי, אבל אם הוא מאוד רוצה בכך ומעוניין לכבד באופן זה את זכרו של אביו שגידלו ועשה עמו טובות, אין כל איסור בכך, ראה גם את דברי הרמ”א בסי’ שעד סעי’ ו’ בסופו: “מי שרוצה להחמיר על עצמו להתאבל על מי שאינו צריך, או ללבוש שחורים על קרובו, אין מוחין בידו”. אבל אין הכוונה שהוא יכול גם להקל על עצמו כדין אבל, לדוגמא ביום הראשון שלא להניח תפילין, או שלא לומר תחנון בבית האבל…

שירבו שמחות.