נדר בכתיבה בווטצאפ

שאלה:

נדרתי נדר שאני לא ידבר עם משהוא בגלל שהוא לא הקשיב לי מה שאמרתי לו ועכשיו אני רוצה להתיר תנדר זה נחשב עם רשמתי לו באווצפ ״נודרת לך שעם לא תעשה את זה היום אני לא ידבר איתך יותר״ ואני נזהרת לא לנדור זה יצא לי מתוך כעס ועצבים

תשובה:

שלום רב

באופן זה יש חשש של נדר.

על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ויש לערוך התרת נדרים.

מקורות:

ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי חבר שלי נדר נדר לא להתנשק הוא התנשק עבר שלושה חודשים ואז הוא נשק אותי והוא נדר באלוהים עכשו הוא רוצה להתיר תנדר כי הוא לא יעמוד בנדר הזה

  2. קשה להתיר נדר כזה כיון שזה איסור גמור וחמור על פי התורה להתנשק במצב שלכם גם בלי קשר לנדר, אינני יודע מה לומר.