הקפדה על מקום התפילין של ראש

שאלה:

רציתי לשאול בקשר לתפילין. מקום הנחתם זה הבית בתוך שורת השערות והקשר על העצם. האם יש מה לעשות ע"מ שהם ישארו כך באופן קבוע? הרי ככל שמהדקים מידי יום בימו הקשר נסוג אחר ואזי הבית גולש מעבר לשורת השערות והקשר גולש לגומא. כיצד ניתן למנוע זאת? בפרט שלא כ"א בקי בהצרת הקשר שוב. כומ"כ שאלה שניה – איך ניתן לבדוק שהבית אכן מונח על השערות במקום עיקרם ולא מעבר לכך? האם הרמת השערות לצורך כך לא מחייב נטילה לפני המשך התפילה?

תשובה:

שלום וברכה

התופעה שאתה מציין קיימת רק כאשר הרצועה עדיין חדשה, אחר כך זה לא נמתח עוד. תן למישהו שבקי בעשיית הקשר שיסדר לך, ויאמר קודם לשם קדושת תפילין.

הרמת השיער ללא חיכוך בקרקפת אינה מחייבת נטילה.