שימוש במנוי לאפליקציה

שאלה:

שלום רב חבר שמנוי ליס הביא לי יוזר וסיסמא לשימוש באפליקציה שלהם ( לכל מנוי מותר 3 מכשירים) האם זה נחשב לגזל אם אשתמש במנוי שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

למיטב הבנתי, ההסכם לשלושה מכשירים הכוונה למכשירים של הרוכש – שיכול להעתיק למכשירים נוספים שברשותו. ואין בזה הסכמה להעתיק עבור אנשים אחרים, והעתקה כזו יש בזה משום הפרת זכויות יוצרים, ואסור לפי ההלכה.

מומלץ שהלקוח ישאל את החברה, אולי קבל הסכמה מפורשת להעביר את הקוד לאחרים.

בהצלחה.