הכנה לטבילה

שאלה:

שלום יש לי כמה שאלות לגבי ההכנות לטבילה 1. בד"כ לפני טבילה אני רגילה לעשות מקלחת עם מים חמים ואני שוטפת את הגוף (וגם חופפת את הראש) פעמיים. האם מספיק לשטוף היטב פעם אחת? 2. אמרה לי בלנית שאת הפנים יש לנקות עם מגבון לח. אני תמיד שוטפת עם סבון לפנים ומקרצפת עם מברשת. האם אכן מספיק רק לנקות עם מגבון לח? פעם או פעמיים? בתודה! נעמה

תשובה:

שלום וברכה

1. מספיק לחפוף פעם אחת, רק לסרק אחר כך היטב את השערות שלא יהיו קשרים. נשים נהגו לעשות את ההכנות בנחת ובלא בהילות, ולכן גם נהגו ממש לשבת באמבטיה רבע שעה כדי לעיין היטב בכל הגוף לראות שלא נשארו קילופי עור ליכלוך מסוג כזה או אחר שהכל יהיה בהידור.

2. את הפנים רוחצים תחת המקלחת במים עם קצת סבון, לא הבנתי למה צריך מברשת ומגבונים?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התגובה
    לגבי שאלה שניה- הבלנית אמרה לי שבמקום סבון אפשר פשוט לנקות את הפנים עם מגבון לח
    ובמברשת אני משתמשת בפנים כמו בניקוי שאר הגוף …

  2. המינימום זה מקלחת יסודית בכל הגוף כולל פנים. לא הבנתי איך חופפים ראש בלי לרחוץ פנים? ממילא לא צריך יותר.