האם גזל שינה נחשב לגזל אצל בני נח

שאלה:

האם גזל זמן נחשב לבני נח? ואיזה גזלות מכל מה שיש לבני נח קיים ? אני יודע שיש גם גזל שינה ולא יודע אם יש גזל פרטיות אבל אני יודע שזה יכול לקרות

תשובה:

שלום וברכה,

המושג שנקרא 'גזל שינה' 'וגזל זמן' זה מונח לא נכון שהשתרש בקרב הציבור. לא שייך לגזול שינה ואל לגזול זמן. המפריע לשנתו של חברו או שגוזל לו את זמנו עובר באיסור של 'לא תונו איש את עמיתו' – אסור לצער את חברו. ולא עובר באיסור גזל. וממילא לא נכלל גזל שינה וגזל זמן בכלל איסור גזל של בן נוח.

בהצלחה.