הסתכלות באשה בתקופת האירוסין

שאלה:

שלום! רציתי לשאול בבקשה לגבי התקופה שבין האירוסין לחתונה האם מותר להתבונן בכלתו – דהיינו התבוננות ביופייה ראיתי טוענים שדין תקופה זו היא כדין אשתו נדה קודם שבא עליה – שאסורה אף ביחוד, וא"כ ברצוני לשאול שאלה זה גם באופן כזה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בכך שהזוג המאורס אסור ביחוד ככל גבר ואשה זרים, לא צריך להגיע בענין זה לנושא של זוג נשוי לפני שבא עליה…

עצם שאלתך אכן לא פשוטה וצריך זהירות יתירה, שכן מצד אחד ברור שכל הדינים האמורים בכל אשה זרה [והיא הרי נידה] אמורים גם בארוסתו, אירוסין היום אינם קידושין והיא אשה זרה לגמרי, ויש בה איסור הסתכלות. ומכל מקום התירו גדולי הדורות את הפגישות לפני האירוסין וגם במהלך תקופת האירוסין כל קהילה כמנהגה יש יותר ויש פחות, על פי הרעיון שאסור לאדן לקדש אשה עד שיראנה.. כלומר אמנם הוא כבר ראה אותה, אבל לפי מציאות החיים היום קשה מאוד לאדם להתחתן עם מישהו זר… הוא חייב להפגש כדי להכיר ולהתחבר ורק כך יוכלו להנשא, לכן התירו, אבל סתם התבוננות ביופיה ודאי אסורה. צריך לנהוג נורמלי ולבנות באופן המקובל את הקשר, אבל מה שמיותר ואינו נצרך, עדיף להמנע.

מזל טוב ורוב נחת ושמחה.